En riktigt stark espresso

En riktigt stark espresso

Tänk att kunna göra en riktigt god espresso hemma i köket. En sådan med en rejäl creme på toppen som omsluter de starka kaffetonerna.

Många av dagens maskiner är för klena, har för lågt vattentryck, så espresson som de producerar blir inte som i den lilla italienska kaffebaren från resan.

Leta efter högt vattentryck och gå upp lite i pris för att hitta en espressomaskin som ger den riktiga smaken och konsistensen.

Hur får man en tjock crema på sin espresso?

Hur får man en tjock crema på sin espresso?

En crema är det skum av kaffe som bildas när man gör en bra espresso. När espresson är upphälld tar det några sekunder för creman att flytta upp till ytan (eftersom den består av en mängd luftbubblor) där den bilder ett tjockt krämigt lager med ljusare färg än själva kaffet.…

Mala kaffebönor för espresso

Mala kaffebönor för espresso

När du vill brygga en kopp riktigt god espresso ska du så klart mala bönorna själv. Bäst resultat får du om du använder en elektrisk kvarn som du kan ställa in med hög noggrannhet.…

Växer kaffe på träd?

Växer kaffe på träd?

Många av oss dricker kaffe varje dag, men det är inte lika ofta man tänker på varifrån kaffet faktiskt kommer. Vad är det där bruna pulvret för något egentligen?…

Kan man rosta kaffe själv?

Kan man rosta kaffe själv?

När man har druckit kaffe ett tag kanske man börjar fundera på det här med "mellanrost" och "mörkrost". Kaffe som man köper i butik är vanligtvis både rostat och malet och som konsument kan man välja hur kaffet ska vara rostat och hur fint det ska vara malet.…

Recept på iskaffe

Recept på iskaffe

När det är riktigt varmt och skönt ute är man kanske inte sugen på en kopp varmt kaffe. Prova iskaffe istället! När kaffet serveras kallt blir det godare med mjölk och socker i, även om man inte brukar ha det i sitt kaffe.…

« Till start