Finns det något godare till en söt efterrätt än en kopp kaffe?

Finns det något godare till en söt efterrätt än en kopp kaffe?

Tänk att sitte på en solig uteservering och precis ha fått sig serverat en god kaka eller paj och en kopp rykande hett kaffe. Finns det något bättre?

Det söta i kakan möter kaffets beska och tillsammans blir det en upplevelse som knappt kan slås av någonting annat.

Recept på iskaffe

Recept på iskaffe

När det är riktigt varmt och skönt ute är man kanske inte sugen på en kopp varmt kaffe. Prova iskaffe istället! När kaffet serveras kallt blir det godare med mjölk och socker i, även om man inte brukar ha det i sitt kaffe.…

Växer kaffe på träd?

Växer kaffe på träd?

Många av oss dricker kaffe varje dag, men det är inte lika ofta man tänker på varifrån kaffet faktiskt kommer. Vad är det där bruna pulvret för något egentligen?…

Kan man rosta kaffe själv?

Kan man rosta kaffe själv?

När man har druckit kaffe ett tag kanske man börjar fundera på det här med "mellanrost" och "mörkrost". Kaffe som man köper i butik är vanligtvis både rostat och malet och som konsument kan man välja hur kaffet ska vara rostat och hur fint det ska vara malet.…

Mala kaffebönor för espresso

Mala kaffebönor för espresso

När du vill brygga en kopp riktigt god espresso ska du så klart mala bönorna själv. Bäst resultat får du om du använder en elektrisk kvarn som du kan ställa in med hög noggrannhet.…

Hur får man en tjock crema på sin espresso?

Hur får man en tjock crema på sin espresso?

En crema är det skum av kaffe som bildas när man gör en bra espresso. När espresson är upphälld tar det några sekunder för creman att flytta upp till ytan (eftersom den består av en mängd luftbubblor) där den bilder ett tjockt krämigt lager med ljusare färg än själva kaffet.…

« Till start