Hur får man en tjock crema på sin espresso?

Hur får man en tjock crema på sin espresso?

En crema är det skum av kaffe som bildas när man gör en bra espresso. När espresson är upphälld tar det några sekunder för creman att flytta upp till ytan (eftersom den består av en mängd luftbubblor) där den bilder ett tjockt krämigt lager med ljusare färg än själva kaffet.

Genom att brygga espresson med högt vattentryck bildas det tjocka skummet som många uppskattar. Om du tycker att du får för lite skum på din espresso kanske du behöver en espressomaskin som kan leverera högra tryck.

Skriv en kommentar

En riktigt stark espresso

En riktigt stark espresso

Tänk att kunna göra en riktigt god espresso hemma i köket. En sådan med en rejäl creme på toppen som omsluter de starka kaffetonerna. Många av dagens maskiner är för klena, har för lågt vattentryck, så espresson som de producerar blir inte som i den lilla italienska kaffebaren från resan. Leta efter högt vattentryck och gå upp lite i pris för att hitta en espressomaskin som ger den riktiga smaken …

Visa hela inlägget
En djupdykning i kaffekulturen i Italien

En djupdykning i kaffekulturen i Italien

Italien är ofta känt som kaffets Mecka, där espressoens hjärta slår och den skumtoppade cappuccinon anses vara konstform. I detta inlägg tar vi en titt på den italienska kaffekulturen och dess opretentiösa sofistikation, från trånga barer i Rom till eleganta kaféer i Milano. Espresso – Italiens Stolthet I Italien är espresso mer än bara en kopp kaffe; det är en livsstil. Den korta, starka brygden …

Visa hela inlägget
Den perfekta latte macchiaton: En steg för steg-guide till hemmabaristan

Den perfekta latte macchiaton: En steg för steg-guide till hemmabaristan

På Kaffebloggen vet vi att en riktigt bra kopp kaffe kan vara livets lilla lyx. Det är därför vi har skapat denna steg för steg-guide till att skapa den perfekta latte macchiaton. Vad är en Latte Macchiatto? Först och främst, låt oss få en klar bild av vad vi pratar om. En latte macchiatto är en italiensk kaffedryck som består av espresso, ångad mjölk och mjölkskum. Namnet latte macchiatto betyde…

Visa hela inlägget
Kaffekapslar jämfört med espressomaskin

Kaffekapslar jämfört med espressomaskin

Kaffekapslar, som på bilden ovan, kom för ca 15 år sedan och de mest kända är väll de från Nespresso? Kapslarna är ofta gjorda av aluminium för att behålla kaffearomen så bra som möjligt, men det finns även alternativa förpackningar som är bättre för miljön och till och med sådana som går att kompostera. I kapseln ligger det preparerade kaffet och ibland även annat såsom mjölk, te och choklad. För…

Visa hela inlägget
Den underbara världen av varma kaffedrinkar

Den underbara världen av varma kaffedrinkar

När vinterkylan knackar på dörren söker vi ofta tröst i en varm, inbjudande kopp kaffe. Men kaffe är så mycket mer än bara en snabb energikick på morgonen. Världen av varma kaffedrinkar är en orörd skattkista av smaker, traditioner och matparningar som förtjänar att utforskas i detalj. I det här inlägget dyker vi ner i denna värld och utforskar några av de mest populära och smakrika varma kaffedry…

Visa hela inlägget
Mala kaffebönor för espresso

Mala kaffebönor för espresso

När du vill brygga en kopp riktigt god espresso ska du så klart mala bönorna själv. Bäst resultat får du om du använder en elektrisk kvarn som du kan ställa in med hög noggrannhet. Espressomalning av kaffebönor är normalt något finare än malning för bryggning i kaffebryggare. Tiden som vattnet är i kontakt med bönorna är kortare vid espressobryggning och därför klarar den av en finare malning. De…

Visa hela inlägget